FR | NL

PHT Humidité

Contact gratis bestek

E-mail: info@pht.be 0800 82 007

Opstijgend of capillair vocht

Terug naar het overzicht van de diensten

Oorzaken en gevolgen

Als de muren van uw woning onderaan vochtig zijn, is dat te wijten aan capillair of “opstijgend” vocht omdat de basis van uw muren in contact staat met een vochtige ondergrond.

Vroeger werd er geen waterdicht membraan aangebracht tussen de vloer en de muur om opstijgend vocht te voorkomen. Omdat het metselwerk poreus is, stijgt het water op in de muur tot zelfs 1,5 meter hoogte in extreme gevallen.
Dat vocht veroorzaakt verschillende problemen en zal de bezetting, het behangpapier, verf of andere muurbekleding aantasten. De plinten komen los. Opstijgend vocht kan zelfs hout aantasten en een zwam van het type huiszwam doen ontstaan (zie rubriek Huiszwam).

Het vocht in de muur verhoogt het percentage vocht in de lucht in uw woning. Dat kan tot andere problemen leiden, zoals condensatie en schimmelvorming (zie rubriek condensatie).


Bij opstijgend vocht komen er ook minerale zouten, “salpeter”, terecht in de onderkant van de muur (nitraten, chlorides, carbonaten, sulfaten).

De minerale zouten moeten apart van de injecties worden behandeld met waterafstotende salpeterwerende cementering.

Het resultaat van onze behandeling is definitief

We injecteren een waterafstotend twee-componentenproduct, zonder solventen, dat volledig reukloos en niet-toxisch is, in de muren. Dat maakt definitief een einde aan capillair vocht.

We doen dit met behulp van een injectiepomp en onder lage druk, zodat het twee-componentenproduct heel het muuroppervlak impregneert. De hoeveelheid geïnjecteerd product verschilt afhankelijk van de dikte van de muur.

Het zal 4 tot 12 maanden duren voor het resterende vocht in de muur is opgedroogd. Het vocht zal verdwijnen aan +/- 2cm dikte per maand na de injectie van het product. De parameters die de droogtijd beïnvloeden zijn de dikte van de muur, de omgevingstemperatuur, …

Om te voorkomen dat de resterende hygroscopische zouten weer opstijgen, behandelen we de aangetaste oppervlakken met waterafstotend, salpeterwerend cement. Die behandeling verkort de wachttijd om de aangetaste muren opnieuw te bekleden.

Na de behandeling voeren we, indien u dit wenst, controlebezoeken uit.

Voor onze PHT-behandelingen geven we 30 jaar garantie tegen opstijgend vocht.

EnregistrerEnregistrerEnregistrer

Klanten aan het woord

Agence Immo C uit Namen

Dankzij uw bekuiping van de kelders hebben we het gerenoveerde huis in Namen zonder minderwaarde kunnen verkopen.

Nogmaals hartelijk dank voor de snelle en efficiënte interventie.

Jean B. uit Brussel

Ik wil u meedelen dat ik zeer tevreden ben over de behandeling tegen opstijgend vocht en de waterafstotende cementering. De werken werden stipt, efficiënt en zeer netjes uitgevoerd. Dat gebeurt niet vaak, vandaar dat ik het extra in de verf wil zetten.
Als u ooit een klant nodig hebt als referentie, mag u mij zeker contacteren.

Contact

Rue de l’abbaye 4, 1457 Walhain

Gratis nummer : 0800 82 007

E-mail: info@pht.be

Neem contact met ons op!

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) w.e.g. kopéiert de code

Plaats