FR | NL

PHT Humidité

Contact gratis bestek

E-mail: info@pht.be 0800 82 007

Huiszwam “Serpula lacrymans” of andere houtzwammen in woningen

Terug naar het overzicht van de diensten

Oorzaken en gevolgen

De huiszwam is een houtetende zwam die zich voedt met cellulosemateriaal, waarvan de sporen van nature aanwezig zijn in de lucht. De huiszwam ontwikkelt zich als aan verschillende voorwaarden is voldaan: structureel, opstijgend vocht, waterinsijpeling, gebrek aan ventilatie en licht, omgevingstemperatuur tussen 5 en 25°C. En de aanwezigheid van cellulosemateriaal (hout, karton, …).

U mag de aanwezigheid van huiszwam in uw woning niet licht opnemen, de zwam groeit snel en verspreidt zich overal via metselwerk, schotten, achter gipsplaten, ... De huiszwam kan in korte tijd hele gebouwen aantasten.

De gevolgen kunnen rampzalig zijn, want aangezien de zwam het hout aantast, kunnen uw plafonds of trappen instorten. Als de zwam niet volledig wordt verdelgd door professionals zoals PHT, blijft hij latent aanwezig en kan hij op elk moment weer toeslaan.

Er zijn nog andere zwammen die houtwerk en uw woning kunnen aantasten. De behandeling is identiek, vooral als het om houtzwam gaat. (Coniophora Puteana, Poria, …)

Alleen een specialist zoals PHT kan nagaan hoe ver de huiszwam zich heeft verspreid en de behandeling toepassen die noodzakelijk is om de huiszwam volledig te vernietigen.

Het resultaat van onze behandeling is definitief

De muren moeten worden geïnjecteerd met een schimmeldodend product, “Basilit PCX2”. Wij doen dit met behulp van een injectiepomp en onder lage druk, zodat het product heel het muuroppervlak impregneert en de huiszwam verdelgt.

De hoeveelheid schimmeldodend product die we injecteren, is afhankelijk van de dikte van de muur. De boringen worden elke 20 - 25 cm² uitgevoerd. Er is een veiligheidszone van een meter vereist aan beide zijden van de zones die tegen huiszwam werden behandeld.

Het aangetaste hout moet worden gedemonteerd, verwijderd en vervangen (wij nemen de platen, stroken weg en vervangen de muurplaat, plinten, schotten, … indien nodig)

We behandelen het hout in de omgeving preventief met het schimmeldodend product. Het schimmeldodend product Basilitit PCX2 dat we tegen huiszwam gebruiken, is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, toelatingsnummer 496B.

Na onze behandeling geven we 10 jaar garantie tegen huiszwam.

EnregistrerEnregistrerEnregistrer

Klanten aan het woord

Jean B. uit Brussel

Ik wil u meedelen dat ik zeer tevreden ben over de behandeling tegen opstijgend vocht en de waterafstotende cementering. De werken werden stipt, efficiënt en zeer netjes uitgevoerd. Dat gebeurt niet vaak, vandaar dat ik het extra in de verf wil zetten.
Als u ooit een klant nodig hebt als referentie, mag u mij zeker contacteren.

Marc R. uit Bergen

Sinds de installatie van de mechanische ventilatie door uw technicus hebben we geen condensatie- en schimmelproblemen meer. Het geurprobleem is ook opgelost! Uw medewerker was zeer vriendelijk en heeft ons duidelijke en nauwkeurige uitleg gegeven.

U mag mij als referentie opgeven.

Contact

Rue de l’abbaye 4, 1457 Walhain

Gratis nummer : 0800 82 007

E-mail: info@pht.be

Neem contact met ons op!

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) w.e.g. kopéiert de code

Plaats