FR | NL

PHT Humidité

Contact gratis bestek

E-mail: info@pht.be 0800 82 007

Vochtige omgevingslucht, schimmel, condensatie

Terug naar het overzicht van de diensten

Oorzaken en gevolgen

Het probleem van omgevingsvocht kan zowel in oude als moderne woningen voorkomen. In een niet-geïsoleerde of een te sterk geïsoleerde woning.

Het probleem is voornamelijk te wijten aan onvoldoende ventilatie, niet-efficiënte natuurlijke ventilatie. Omgevingsvocht kan het gevolg zijn van structurele problemen die de aanwezigheid van water in de lucht versterken (opstijgend vocht, infiltraties, …). Condensatie is ook het gevolg van het leven in de woning. Ademhaling, douches, de keuken, … Problemen van thermische bruggen zijn een vaak voorkomende oorzaak.

 

Een eerste advies om omgevingsvocht te verminderen is een aantal keer per dag tocht te creëren in de kamers en de lucht op een natuurlijke manier te vernieuwen.

Te veel omgevingsvocht tast niet alleen het esthetische uitzicht van uw woning aan, maar heeft ook een negatieve impact op uw gezondheid: allergieën, chronische bronchitis, … Sommige soorten zwammen zouden zelfs kankerverwekkend zijn.

PHT installeert de oplossing die de ventilatie zal regelen.

Mechanische ventilatie door luchtinblazing (MVL)

Aangezien natuurlijke ventilatie niet volstaat, installeren we een mechanisch apparaat (MVL) dat de vochtigheidsgraad in uw woning meet en ze regelt om een gezonde omgeving te creëren en condensatie, thermische bruggen en schimmels te doen verdwijnen. De filter van de installatie verwijdert fijne deeltjes, polluenten, pollen en zelfs radon, een toxisch gas dat in bepaalde bodems in België aanwezig is. De lucht in uw woning die vervuild is door lijm van de materialen of andere stoffen wordt permanent gezuiverd door de mechanische ventilatie.

Het ventilatiesysteem dat wij aanbieden heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend. Wij zijn de grootste installateur in België voor dit systeem en we hebben al honderden apparaten geplaatst. Bij eigenaars, huurders, in sociale woningen, bij architecten en in kantoren.

Frisse lucht in uw woning brengen, zorgt ervoor:

  • Dat het teveel aan vocht in de omgeving wordt verwijderd
  • Dat slechte geuren en interne polluenten worden afgevoerd
  • Dat er voldoende zuurstof aanwezig is
  • Dat de externe vervuilende stoffen worden gefilterd

De lucht verversen is essentieel en noodzakelijk voor de gezondheid en het welzijn van heel uw gezin en uw leefomgeving.

Voor ons systeem geldt een garantie van 5 jaar.

Klanten aan het woord

Caroline R. uit Luik

We wilden u laten weten dat we echt heel tevreden zijn over de bepleistering van onze gevel op isolatie, het resultaat is echt prachtig. We zullen uw bedrijf zeker aanbevelen.

Marc R. uit Bergen

Sinds de installatie van de mechanische ventilatie door uw technicus hebben we geen condensatie- en schimmelproblemen meer. Het geurprobleem is ook opgelost! Uw medewerker was zeer vriendelijk en heeft ons duidelijke en nauwkeurige uitleg gegeven.

U mag mij als referentie opgeven.

Contact

Rue de l’abbaye 4, 1457 Walhain

Gratis nummer : 0800 82 007

E-mail: info@pht.be

Neem contact met ons op!

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) w.e.g. kopéiert de code

Plaats