FR | NL

PHT Humidité

Contact gratis bestek

E-mail: info@pht.be 0800 82 007

Grondkeermuur – Vocht in de kelder

Terug naar het overzicht van de diensten

Oorzaken en gevolgen

Sommige muren van uw woning zijn grondkeermuren, die in contact staan met de grond. De binnenmuren zijn vochtig, de muren zijn erg koud, u hebt last van kristalvorming, schimmels, zwammen en zelfs waterinsijpeling.

 

Hoe komt dat?

In oude woningen is er geen waterdicht membraan aangebracht tussen de muur en de grond waarmee hij in contact staat.

In een recentere woning kan het waterdicht membraan niet goed werken omdat het bij de bouw van de woning slecht werd aangebracht.

Dat contactvocht veroorzaakt verschillende problemen en tast de bepleistering of de verf aan, doet een vochtgeur ontstaan of leidt tot schimmel, zwammen op uw muren, ... In extreme gevallen komt het water door de muur en zet uw woning onder water.

Dit zijn onze oplossingen

Er zijn twee mogelijke behandelingen: via de buitenkant of aan de binnenkant.

Via de buitenkant

We graven de muur uit tot aan de voet van de muur en brengen een efficiënt waterafstotend product aan: waterafstotend cement, een afwateringsbuis, een afdichting van het type Platon, een strook zink, en we injecteren de muren tegen capillair of opstijgend vocht.

Aan de binnenkant

Het is niet altijd mogelijk om de muur aan de buitenkant af te graven. In dat geval werken we aan de binnenkant en brengen we waterafstotende en salpeterwerende bekuiping aan op de muren die door contactvocht of vocht in de grondkeermuur zijn aangetast.

De behandeling bestaat erin waterafstotend cement aan te brengen op alle ondergrondse delen van de muur en injectiebarrières aan te brengen om te voorkomen dat het vocht zich naar andere muren verplaatst. Een belangrijk voordeel van de behandeling van contactvocht aan de binnenkant is dat onze cementering ook de minerale zouten tegenhoudt, zodat ook het esthetische aspect is opgelost.

Na de behandeling voeren we, indien u dit wenst, controlebezoeken uit.

PHT geeft 10 jaar garantie op de behandelingen tegen contactvocht.

EnregistrerEnregistrerEnregistrer

Klanten aan het woord

Marc R. uit Bergen

Sinds de installatie van de mechanische ventilatie door uw technicus hebben we geen condensatie- en schimmelproblemen meer. Het geurprobleem is ook opgelost! Uw medewerker was zeer vriendelijk en heeft ons duidelijke en nauwkeurige uitleg gegeven.

U mag mij als referentie opgeven.

Caroline R. uit Luik

We wilden u laten weten dat we echt heel tevreden zijn over de bepleistering van onze gevel op isolatie, het resultaat is echt prachtig. We zullen uw bedrijf zeker aanbevelen.

Contact

Rue de l’abbaye 4, 1457 Walhain

Gratis nummer : 0800 82 007

E-mail: info@pht.be

Neem contact met ons op!

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) w.e.g. kopéiert de code

Plaats